maanantai 19. toukokuuta 2014

Helteinen päivä

Mittarissa oli iltapäivällä +28 astetta varjossa!Oli hyvä sää aloittaa saunarakennuksen tiilikatosta sammalen poisto. 
Vaikka se näyttää ihan söpöltä kuohkeine sammalmättäineen, rapsuttelemme ja pesemme tiilet puhtaiksi muutaman vuoden välein. Vanhat tiilet ovat huokosia ja sammal kiinnittyy niihin tosi lujasti ja se saa tiilten materiaalin murenemaan. Poiston avulla yritämme pitää yllä niiden kestävyyttä.
Minulla on sellainen periaate, että katolle en kiipeä yksin ollessani ja tänäänkin tyydyin rapsuttelemaan tikkailta käsin vain reunimmaisen tiilirivin, johon parhaiten yletyin.

Tämäkin korkeus on ihan riittävän pelottava, mutta pelko helpottaa heti kun katolle on ensin mennyt joku muu - sitten kyllä kipitän sinne perässä.

Iltapäivän ukkosmyräkkä puhdisti loputkin irtonaiset pöllyttelemäni roskat pois.
Kyllä luonto nauttii tämänpäiväisestä sateesta!
Tämäkin rutunrutunruttu on kohta jo sileä ja isolehtinen.

Kaivuuhommani ladolla etenee. Miinaharava sen kun piipittää ja tavaraa löytyy joka kerta kun käyn siellä. Naulojen löytyminen jo kyllästyttää, poimin ne toki pois kun niitä tulee vastaan, mutta on siellä paljon muutakin!

Banaanilaatikossa on kerättynä kaikenlaista pienempää ja tuossa vieressä sekalaista muuta.
Tiilet eivät ole ladon pohjalta peräisin, mutta esimerkiksi tuo kolmijalkainen valurautainen kasari on. Siinä on taidettu itse tehdä tököttiä, koska sen sisällä on paksu tervamöltti.
Ehkä laitan siihen vähän multaa ja pikku kukkasen! 

Iltalukemiseksi kirjahyllystä löysin isoisäni vanhan kirjan.
Nimi ainakin sopii hyvin tämänhetkisiin puuhasteluihini.

Huomisellekin on ennustettu hellettä - sopii!


2 kommenttia:

  1. Niin kaunis kuin sammalkatto olisi, itse pitäisin mieluusti sammaleet talomme katolla, mutta kunnossa pysymisen vuoksi on pakko aika ajoin päästää mies katolle. Niin mies tosiaan, minua ei katolle saisi millään! :)
    Blogissani olisi taas haastetta tarjolla :)

    VastaaPoista