keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Arkihaaste 3/5

Talvimyrskyn kaatamasta vanhasta ränsistyneestä ladosta on tullut taas mielenkiintoinen.

Silloin jo, kun tämän paikan ostimme, sanoin, että sen maapohja on kiinnostava ja että aion joskus kaivella lapiolla siellä jos vaikka löytäisin jotain. Ladon rakennusvuodesta meillä ei ole tarkkaa tietoa, mutta kaikkialla muuallakin näki, kuinka tarvikkeita oli jätetty maahan juuri siihen missä käyttötarve oli loppunut. Haluni tarkistaa asia ladon pohjalta kävi usein mielessä - ja meni sitten muiden hommien alta taas mielestä pois. 

Mies sanoi, ettei siellä mitään ole.
Hänen mielestään VPK olisi voinut tulla paikalle tekemään harjoituspolton. Maan tonkiminen tuhkaksi poltetun ladon jäliltä ei kuullostanut minusta kivalta. En ajatellutkaan löytäväni sieltä mitään arvokasta, vain ehkä jotain työkaluja tai muuta tilalla käytössä ollutta vanhaa esinettä.

Iltapäivällä radiohommista tultuani oli upea sää, tuulesta huolimatta aurinko lämmitti kivasti ja jäin ulos puuhaamaan. Muutamaan vuoteen tuohon latoon ei sortumisvaaran vuoksi ole uskaltanut mennä. Nyt uskaltaa ainakin avoimista paikoista kaivaa, välttäen menemistä puolittain pystyssä notkuvien hirsien alle.  

Tein koekaivauksia sieltä täältä, lähinnä entisten seinien vierustoilta ja nurkista. 

Tämmöisiä sieltä tuli vastaan tänään.

Arkikuvahaaste 3/5Arkeologiset kaivaukseni jatkuu...
 Löytäisinpä äitienpäiväpaketista metallinetsimen!
  

4 kommenttia:

 1. Ruosteinen rauta on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Komppaan Jaanaa - mä niiin rakastan ruosteista rautaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan. Ilahduin myös noista pienistä porsliinisista sähköjohdon nupeista - niille varmasti löytyy jotain käyttöä!

   Poista