tiistai 6. toukokuuta 2014

Arkihaaste 2/5

Eilinen päivä meni tosiaankin sisätiloissa, tänään kaipasin jo ulkoilmaa. Tuuli on vieläkin kova ja puhaltaa pohjoisen suunnalta joten toppatakki päälle, villasukat jalkaan ja ulos miettimään mitä tekisin.

Viime vuonna, toukokuun 25.pv hehkutin blogissani kulleroita, joita kasvaa pihallamme. 
Nyt ilokseni totesin, että ne ovat leviämässä pikkuhiljaa laajemmalle! 

Niillä kohdin maa on erittäin kuiva ja kova. Parhaiten siellä nyt näyttävät pärjäävän heinät, voikukat ja joku piikikkään näköinen. Ne vievät sitten loputkin maan kosteudesta tunkeutuessaan liian lähelle kulleroita. Perkasin ensin ylimääräiset kasvit pois niiden läheltä.


Sitten muistin vanhat jalkakäyttöiset ilmastajat.

Arkikuvahaaste 2/5Yritän ainakin parantaa maan ilmavuutta kulleroiden lähellä ja tallustelin varovasti niiden lähettyvillä nuo jaloissani. Toivottavasti siitä on apua.

Käveleminen sinänsä noilla on hidasta ja hieman hankalaa. Tasaisella maalla rauhallisesti edeten menee vielä aika hyvin, mutta mikäli maa viettää vähänkin, saa tasapainon kanssa olla tarkkana. Jos naapurustosta joku kahvipöydässä istuessaan seurasi liikehdintääni, mahtoi hoippuva tyyli ja seiniin nojaaminen olla näky!

Keksin nimen tälle uudelle liikuntamuodolleni: maa-ilma-kävely. Jatkoin kulleroista eteenpäin.

Meillä ei ole istutettua nurmikkoa vaan luonnontilassa oleva pihamaan kasvusto, joka pidetään tietyiltä alueilta leikkaamalla lyhyenä. Sammalta kertyy joka puolelle eikä siinä mitään, mukavan pehmeäähän se on jalan alla. Testasin vain mikä vaikutus on ilmaamisella.

Pari tuntia yhteensä jaksoin talsia, aikalailla voimille käyvää hommaa on - eipä uskoisi.Ilta kuluu tänään huilaillen!


4 kommenttia:

 1. Mä tarttisin tuollaiset myös - hauskat ovat! Viime vuonna tei sellaisen käsikäyttösen ilmastimen vanhasta harjanvarresta, puuosasta ja nipusta rautanauloja.. kyllä kävi jumpasta sekin "ilmailu".. Meillä kasvaa sammalta, mutta joltain kuulin, että se on nyt muotia niin kerrankin mä olen niin aalonharjalla..ja aivan vahingos =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että oli raskasta käsin, huh! Sammalta meilläkin jokapuolella. Aion jatkaa tuota harrastamista aina silloin kun huvittaa. Varsinaista hyötyliikuntaa!

   Poista
 2. Mä HALUAISIN tuollaiset kanssa! Meilläkin tontti on suurelta osin luonnotilassa, mutta jossain kohtaa noilla voisi tallustella, vaikka sitten ihan naapurin iloksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä on myynnissä - googlaa vaikka Nurmikon ilmastointikengät.

   Täytyy sitä naapureillekin antaa joskus kunnon naurut :D

   Poista