tiistai 1. huhtikuuta 2014

Muutoksia keittiössä

Tänään häärättiin yllättäen keittiössä. Mitään erikoista ei ollut suunnitelmissa tehdä, istuskelin koneen ääressä suunnitellen tämän viikon ohjelmia. Niin, niitä on nyt kaksi. Omasta aloitteestani pyysin saada tehdä myös lapsille suunnatun oman ohjelman radioon. Sain vapaat kädet toteuttaa kerran viikossa lähetettävän lastentunnin. Mielenkiintoista!

Omat lapsemme ovat jo aikuisia tai ainakin melkein ja olen vahvasti sitä mieltä että lastenmusiikki, sadut ja tarinat, lorut ja höpötykset, ynnä muu sisältö ohjelmissa ovat olleet aikoinaan tärkeitä ja kehittäviä kasvamisen eri vaiheissa. Kuunneltuina radiosta puuhailun tai leikkimisen ohessa tai vaikka vaan sohvalla maaten.

Ajatelkaa, että ihan eduskunnan alaisuudessa toimivassa valtakunnallisessa julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittavassa viestintäyhtiössä päätettiin lopettaa lastenohjelmien lähetykset radiossa kokonaan. Minkälaisia ihmisiä päättäjiksi oikein on tullut valittua!?
Ilmeisesti siellä ollaan sitä mieltä, että notkukoot netissä jos haluavat sellaista hapatusta kuunnella.

Tämän purkauksen jälkeen itse asiaan. Samaisen, jo isoksi kasvaneen jälkikasvumme johdosta, tai paremminkin ansiosta, meillä on esillä kaikenlaista asiaa tai esinettä joiden sijaintia tekee nykyään mieli vaihtaa. Joskus oli kiva laittaa muumilautaset ja nallenaulakko aivan keittiön ovensuuhun. 

Tänään keittiöstä alkoi kuulumaan työn ääniä. Mies naputteli sivupöydän parissa. Samalla innostuin minäkin mukaan hommailemaan. Nyt muuttavat muumit ja nalle.


Sivupöytä häipyi keittiöstä, palaan siihen myöhemmin. Kaappien siirtämisestä toiselle seinälle on meillä "väännetty" sen verran kauan, etten enää edes muista kuinka kauan. Pöydän ollessa tuossa seinustalla, kaapit vielä jotenkin sulautuivat siihen yläpuolelle. Tai sitten siihen oli vain tottunut. Tilaisuuteni koitti, nyt näyttivät niin typeriltä tuossa seinällä. Vaikken vielä saa niitä valkoisia kaappeja niin ainakin paikka vaihtuu! 
Eikun tyhjäämään.
 Kaikenlaista kaappeihin kertyy ajan mittaan.Kaapit siirrettiin vastakkaiselle seinälle, tiskialtaan lähettyville.
Siirron yhteydessä oli hyvä hetki siivota sisältä ja päältä.Esineet ja astiat puhtaiksi. Meillä ei konetta olekaan, aina käsin tiskaten.
Avaimien uusi paikka siirretyn kaapin päädyssä.

Tyhjä seinä odottaa levytystä. Radiolle laitettiin väliaikainen aitiopaikka, tietysti.
Kello hypähti korkeuksiin odottelemaan uutta sijoittelua. Näin saatiin tänään vietyä rentouttavaa remonttia vähän eteenpäin.


Sen verran kylppäristä tähän samaan syssyyn, että olen vihdoin löytänyt ratkaisun miettimääni verhoasiaan. Talven ajan on verhon virkaa hoitanut yksi ylisuuri pellavainen, joka on helppo pudottaa näkösuojaksi silloin kun ulkona on pimeää ja sisällä valot. 
Näkösuojaksi tosiaan - itselle, ettei näe sinne pimeään.
Tällainen verhonpidike-malli on kummitellut mielessäni kylppäriä ajatellessani. Haluaisin sellaisen jonka voi halutessaan kääntää sivuun ja takaisin ilman että verhoa tarvii liikutella. Monista firmoista olen netistä ja kauppareissuilla etsinyt vastaavia, mutta en ole löytänyt. 
Nyt minulla on yhteystieto kirjassa olevan mallin myyjään. Täytyypä soitella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti