tiistai 24. syyskuuta 2013

Keittiön triplet maalattu

Tein pienen apumaalauksen keittiön yhteen ikkunaan tämän kuun alkupuolella, siitä mainitsinkin. Se oli se ikkuna, johon kesäksi laitetaan irtokarmi verkkoineen ja ainut jota availlaan. Tietenkin yhden maalauksen jälkeen triplessä vieressä olevat näyttivät ihan kamalilta.  Ei niitä viitsinyt katsella sellaisenaan vaan maalattava nekin oli.

Mies otti tuplat käsittelyyn, jotka kahdessa ikkunassa olivatkin olleet koko kesän paikoillaan, ja hioi pinnat kaikista valmiiksi.
Minulle jäi pokien ja karmien rapsuttelu ja maalaus, jonka aloitin sunnuntaina. Päivä oli kirkas ja aurinkoinen, hyvä valo maalata vielä alkuillallakin. Kappa myttyyn ylös ja salusiinit sivuun, purkki auki ja pensseli käteen!


Taivas oli niin kauniin värinen, että oli pakko suunnata kamera sinne.

Jos joku katsoo oikein tarkkaan, niin tiedoksi vaan että nuo minun "leveät linjat" oli sovittu juttu. Maalia piti mennä tarkoituksella myös ikkunalasin ja pokan väliin :)  Siksi jätin teippaamatta lasit ja jälkikäteen vain työntelin reunat siistimmiksi terällä. Nuo ulommat ikkunat ovat sen verran sopivan väljiä tuulettuvuuden vuoksi, että myös sadevesi pääsee lasin ja puitteen väliin ja tarvii välillä ujuttaa sinnekin uutta maalia.
Maanantaina oli tuplien maalauksen vuoro. Navetassa ne oli hiottu, joten päätin työstää ne siellä ja talveksi sinne siirretty pöytä toimi tukevana alustana. Mutta herttinen sentään miten kylmä siellä jo oli! 

Olin teippauksen tehtyäni jo niin jäässä, että päiväkahvit piti keittää ja käydä sisällä lämmittelemässä. Yksi pusero lisää ja untuvainen takki päällä sitten jatkamaan, eikä kestänyt kauan kun oli kaikki kolme maalattu. Yhtään ei tehnyt mieli fiilistellä muuten niin mukavaa maalaamista siinä kylmyydessä! 
Opin myös nopeasti, että kannattaa ensin maalata jakopuitteet ja muut lasiin päin kallellaan olevat pinnat ja vasta sitten suorat reunat, ainakin minusta se meni kätevämmin niin. Muutama turha veto pensselillä opettaa kummasti kun on kylmä.

Teippauksessa käytin läpinäkyvää ikkunateippiä, koska maalarinteipit oli käytetty niin loppuun että jäljellä oli vain jokunen yhden tai pari talvea tallissa kylmässä ollut rulla, joista teippi lähti suikaleina... Melko pian maalattuani poistin teipit kun muistin kuulleeni sanat: kuinkahan tiukasti se tarttuu lasiin ? Ei hätiä rakkaani, hyvin irtosi.

Sisimmät sivut näistä vain maalattiin, puut puitteissa ovat tuplissa hyvässä kunnossa eivätkä kaivanneet kuin siistin ja puhtaan valkoisen pinnan.
Uusi maalipinta näyttää niin kivalta tällaisessa vanhassa miljöössä!Tällä hetkellä ulkolämpötila on vain +3 astetta!! Onneksi sain laitettua tänään tuplat paikoilleen! On kai pakko alkaa totuttelemaan syksyn viileyteen, kauan saimmekin nauttia lämpimästä säästä! Voisin kyllä jatkaa sitä vieläkin... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti