keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Talon alla

Menneenä viikonloppuna päästiin taas jatkamaan kylppärin viemäriputkien asemointia. Makkarista mies on aikoinaan tehnyt reitin talon alle ja se kohta lattiasta on jätetty suhteellisen helposti avattavaksi. Ensin sängyt sivuun ja lankut pois, sitten purut pois aukosta rossipohjaan asti.Purujen alla olleet irtolaudat ja levy poistettu ja tuosta isommasta aukosta sitten sujahdettiin alas. Tikapuiden avulla ei olisi mahtunut laskeutumaan sinne, mutta onneksi talo on tehty kallion päälle ja sopivassa kohdassa sinne menemiseen ja varsinkin poisnousemiseen on kiveä koholla, josta voi ponnistaa.

Aukko sijaitsee ryömintätilan korkeimmalla kohdalla ja aluksi liikkuminen siellä puolikumarassa tuntui helpolta. Pian pitikin madaltaa kulkua, väistellä hirsiä alakautta syvällä kumarruksella ja edetä kyykyssä. Kunnes eteneminen oli mahdollista vain ryömien.

Tuohon vaiheeseen saakka seurasin mukana, mies sai jatkaa siitä paikallistamaan tulevan viemäriputken tarkan sijainnin ja ottaa tarvittavat mitat. Menin alle mukaan ihan silkkaa uteliaisuuttani, tutkimaan talon alustaa ja oleman apuna, jos sitä tarvitaan. Enemmän minusta apua taisi ollakin sisällä, lattian yläpuolelta merkinnäyttäjänä.  Talon alla minua kiinnosti lähinnä, löytyykö mitään kiinnostavaa ;)   

Talon alapuoli on pysynyt "siistinä" ja kuivana. Seitsemän tuuletusaukkoa sokkelissa pitävät hyvin kosteuden poissa talon alta. Aukot tilkitään aina marraskuun tienoilla ja muistetaan ottaa tilkkeet pois noin helmi-maaliskuussa. Kaiketi aukkoja on tehty aikoinaan myös alatilan palkkeihin tai muihin rakenteisiin, niitä en jäänyt etsimään eikä niissä asennoissa todellakaan tehnyt mieli kaivaa housuntaskusta kameraa!  Vielä nytkin, muutama päivä tuon kyykkykävelyn jälkeen reidet ja takalisto muistuttaa mitä on tullut tehtyä :O. 

Muuta kiinnostavaa ei talon alta löytynyt kuin yksi lasipullo, joka on tuossa uunin pikkupankolla pesun jäljiltä kuivumassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti