sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tyhjä kaappi ja uuninurkkaus

Tulevan kylppärin nurkkakaappi poistetaan ja viikonlopun operaationa oli kaapin tyhjennys. Kaappi on ollut tosi tarpeellinen sekalaisen tavaran säilytyspaikka, etenkin koska se sijaitsee keittiön viereisessä huoneessa. Sieltä on ollut kätevä hakea kynttilät, ulkotulet, ompelutarvikkeet, tuikkukipot ja kyntteliköt, maljakot, kenkiä, kukkien aluslautaset, valosarjojen varalamput jne. Kuin myös yläkaapista joulu-, pääsiäis-, rapu- ja vappuaiheisia tarvikkeita, joille kaikille täytyy nyt keksiä uusi säilytyspaikka.

Laitanpa tänne muutaman otoksen viime syksynä tehdystä tupakeittiön uuninurkkauksen pintakäsittelystä. Tässä leivinuunin ja muurin kolot tasotettu. Kylkihellan tiilipinta esiin ja kolot tilkitty, pohjamaalaus aloitettu. 
Kun pohjat oli koko nurkkauksesta tehty, tuntui valkoinen väri aluksi ihanalta ajatukselta pintamaaliksi. Viikon tai pari asiaa mietittyämme tulimme siihen tulokseen, että se on melko kylmän näköinen kokonaisuus täysin valkoisena.Vaikka tuli hellassa päivittäin tuo lämmintä tunnelmaa ja uunilla lämmitetään säännöllisesti, yleisilme on viileä. Kriteerinä värivalinnalle oli lämpimän sävyinen ja viereiseen keltaiseen tapettiin sopiva. Mangon värinen nurkkaus ilostuttaa nyt keittiötämme, kuvassa sävy on aivan liian oranssi enkä sitä oikeaksi saanut millään picasan toiminnalla. Sellaista se on kun kuvailee kännykällä tai pikkudigillä. Tuo pumppu uunin vieressä on tuonut aikoinaan veden sisään pihakaivosta. Putket todettiin puhkiruostuneiksi kun ostimme talon vuonna 2000, pumppu saa olla toistaiseksi paikoillaan muistuttamassa menneistä ajoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti